Hvordan kan vi seile?

I denne artikkelen skal vi se raskt over hvordan vi kan begynne å seile. La oss anta at vi er helt ny til dette. Hvordan seiler en båt i det hele tatt?

Hvordan seiler båten?

Det viktigste å vite når vi skal seile er at det er vinden som driver oss fremover. Vi må vite nøyaktig hvor vinden kommer fra, slik at vi kan sette opp seilet på den måten at vi kan fange opp så mye av vinden som mulig. Dersom du ser for deg en klokke så kan du visualisere at vinden kommer fra 12 ned til klokka 06. Dersom båten din peker med fronten ned mot 06 så har du altså all vinden i seilene dine bakfra og du seiler i full fart. Dersom båten er posisjonert omvendt så stopper du helt opp.

Det farligste vi må huske på i denne posisjonen når vi seiler i full fart er at seilet kan være enten på styrbord- eller babord-siden og dette vil si at den kan faktisk bytte seg selv om uten forvarsel. Da gjelder det å ikke stå i veien, eller enda bedre å være oppmerksom på at dette er en mulighet og sikre seilet godt nok før det i det hele tatt skjer. Husk å ikke miste telefonen din dersom uhellet er ute! Skaff deg beskyttelse på https://www.teknikkdeler.no/ for å sikre deg mot å komme hjem med en ødelagt mobil.

Masten og seilene er det som på en måte er kilden til din energi, det er altså det som driver deg fremover. Du bør lære deg alle de forskjellige delene som finnes på en seilbåt før du i det hele tatt går ombord en båt. Når du sitter bak i båten så kontrollerer du for eksempel seilet gjennom å bruke storseilskjøten som du kan holde mens du også samtidig styrer hvilken vei båten peker ved hjelp av roret.

Posisjonen

Posisjonen på seilet sier noe om hvor mye vind du fanger opp, og det sier derfor noe om hvor raskt du seiler fremover. Det er faktisk også viktig å ikke la vinkelen bli farlig for deg og båten din. Dersom du får vinden inn i seilet gjennom en feil vinkel så kan det hende hele båten din velter til siden!¨

Det viktigste du kan gjøre dersom du virkelig har lyst til å lære deg dette er å forstå hvordan vinden kommer til å påvirke båten din, og hvordan man beveger seg over hav. Navigasjon er også ganske viktig. Du bør ikke lære deg dette på egen hånd, og vært fall ikke dra ut på havet uten å være fullstendig klar over hva det er du driver med! Finn derfor noen som har mer peiling på dette enn deg, og lær fra dem.