Ingen feilskjær

Hvem drømmer vel ikke om å kunne seile avgårde på sjøen i sin egen båt når sommervarmen kommer tilbake? Det er en helt egen følelse å være der ute, uansett om du drar alene eller med familie eller venner. Alt du hører er bølgene som skvulper lett mot båten og måkene som skriker i det fjerne, mens båten vugger deg forsiktig og en lett bris blåser mot fjeset ditt. Kanskje du finner et hyggelig, lite svaberg å gå i land på, hvor det virker som ingen har vært før deg og det ikke er en eneste bit med søppel å se? Vi er heldige som bor i Norge og har såpass mye fin og tilgjengelig kyst å boltre oss i.

Hvilken båt skal du gå for?

Når du har bestemt deg for å skaffe deg båt kommer det viktigste spørsmålet – hvilken båt er det som passer deg og dine behov best? alle har sin stil, og ettersom båt oftest er en langvarig investering er det viktig å ta riktig valg når en kjøper. Du bør tenke nøye over hvor mye du kommer til å bruke båten, hvor du kommer til å bruke den. Et viktig vurdering vil også være om du kommer til å reise mye ut alene eller mest sammen med andre. Noen foretrekker å ta en liten tur ut alene iblant med fiskestangen mens andre trives bedre flere dager på vannet med hele familien eller vennekretsen. Det sier seg selv at ulike personer vil trenge båter i forskjellige størrelser og med forskjellig tilbehør. En ny båt koster tross alt ganske mye. Kjøper du noe du aldri får bruk for er det bortkastet, men kjøpet er verdt det om du blir fornøyd.

Unn deg noe bra

Selv om du kanskje ikke har råd til akkurat den båten du vil ha her og nå trenger det ikke bety at du må spare opp til du er pensjonist. Tar du for eksempel opp et Sambla båtlån har du mulighet til å anskaffe deg den båten du ønsker deg. Den vil være klar til å sjøsettes når sommeren er tilbake, og du vil enkelt kunne betale den ned i etterkant med en tilpasset betalingsplan. En liten avbetaling i måneden kan de fleste med en fast inntekt klare, og det er absolutt verdt det når du har fått båten. Det er tross alt viktig å kunne unne seg noen goder mens man er ung og frisk nok til å kunne nyte dem. En båt av god kvalitet kan også fint gå i arv gjennom generasjoner om den blir godt tatt vare på.