Seiling og mote

Seiling forbindes av mange med elegant, preppy og avslappet mote. Båtsko, hvitt eller lyse farger, genseren rundt halsen, og kanskje en kapteinslue på toppen av det hele er nærmest en klisjé. Men i hvor stor grad stemmer dette bildet med hvordan de mest trendy og moteriktige kler seg på seiltur i dag?

Vi kan røpe at det nå er ganske mye større spillerom enn før for hvordan man skal kle seg når man seiler. Seiling er ikke lenger en sport og hobby bare for de velbemidlede, den har blitt mer demokratisert med nye båttyper og større velstand for bredere lag i samfunnet. Det har også ført til endringer i påkledning, og langt større aksept for komfortable løsninger som en flott treningsshorts, en enkel t-skjorte, og sklisikre sandaler. Denne enklere stilen passer for øvrig både for menn, kvinner og barn.

Seil med stil

Seiling er en populær sport i Norge, fra selveste kongen til hvermannsen. Noen går så langt at de bor på båten sin, men de aller fleste som har seilbåt bruker den flittig først og fremst i sommermånedene. Det innebærer at seilmote er sommermote, men kanskje men noen spesielle tilpasninger. For eksempel er seilersko selvfølgelig veldig populært når man skal seile, fordi denne typen sko tåler vann og også har godt feste som gjør at man unngår å skli når man beveger seg rundt på båten. På litt kjøligere dager er også en god, gammeldags blazer i den aller mørkeste mørkeblå også veldig stilig på båten.

Nye trender

De siste årene har vi sett en tendens til at man kler seg litt mer løst og ledig når man skal ut på sjøen. Mange velger shorts, og ikke nødvendigvis en shorts i twill eller lignende heller. Det går helt greit å ta på seg en vanlig treningsshorts som ser bra ut sammen med en t-skjorte eller kanskje en poloskjorte hvis man vil være litt mer formell. En t-skjorte med nautiske motiver eller en polo med semaforlogo er selvfølgelig utmerket.

Hvis seiling er relativt nytt for deg, er det ingen grunn til å være redd for at det skal være et tøft press for å se ut på en bestemt måte. Selv om mange båtfolk er typen som går i dress og slips til daglig, foretrekker de definitivt å holde en uformell og avslappet stil når de skal ut og seile. Du kan nesten alltid stole på at andre båtfolk vil akseptere deg sånn som du er, så lenge du følger sjøens regler.