Sko til seilbåtferien

Seilbåtferie er både avslappende og spennende, og du kan oppleve mange spennende steder. Det tilbys både utleie av seilbåter og seilbåter med mannskap flere steder, blant annet rundt Middelhavet og i Adriaterhavet. Opplev sol og sommer uten overfylte strender og masseturisme, dra på øyhopping og finn fredelige naturperler.

Sko til turen

På en seilbåt har du ikke behov for høyhælte sko, så sant det da ikke er fest ombord. Men på selve seilasen bør du bruke flate sko med gode såler også til dame, eller støvler dersom det er vått. Og denne regelen gjelder selv om du ikke skal gjøre noe arbeid ombord. Det er glatt på dekket, og du vil selvsagt ikke stavre rundt på høye hæler i vind og bølger. Kjøp fornuftige sko til dame før avreise, dersom du ikke har sko som egner seg.

Pynt deg i havnene

Men seilbåtferie betyr ikke nødvendigvis at du går glipp av fest, dans og gode middager. Alt det kan du oppleve i havnene dere besøker. Derfor bør du kanskje ha med deg flere par sko, slik at du har fine sko til å gå ut på byen. Sjekk utvalget av sko dame på NA-KD, og finn ditt nye favorittpar til ferien. Få skoene levert hjem i god tid, og med klimakompensert frakt. Prøv skoene hjemme, og gå dem eventuelt inn før ferien.

Ta gjerne også med et par sko som er behagelige å gå i, og som du kan bruke når du skal utforske byer dere seiler innom. Det er ikke morsomt å gå rundt i byen eller dra på shopping med vonde sko. Tenk smart og ta med deg finsko som kan kombineres med mange plagg, gode sko til å bruke ombord, og et par solide joggesko eller spasersko som du kan bruke når du utforsker byer og landsbyer. Har du med gode sko, blir det også enklere å gå fotturer i naturen dersom det frister.

Sammen eller alene

Mange drar på seilbåtferie sammen med familie eller venner, men det er fullt mulig å oppleve seilbåtferie alene. Du kan bli med på cruise med større seilbåter, der du leier en lugar ombord, og overlater alt arbeidet til mannskapet. En slik ferie er ren nytelse, og du kan bli med til flere havner, og bli kjent med andre mennesker ombord på veien. Du kan leie enkeltlugar eller dele lugar med en ukjent.

Skal du dra på ferie med noen du kjenner, kan dere stå for seilingen selv, men som regel kreves det båtførerbevis for å leie båt uten mannskap også i andre land. Det gjelder også å være tidlig ute, for det er populært å leie båter i høysesongen. Har du mulighet, er det ofte smartere å reise utenom sesongen.