Norsk deltakelse i OL 2020?

Tiril Bue og Mathias Molatt fra henholdsvis Asker og Moss, har bestemt seg for å begynne å trene sammen for OL i Tokyo i 2020. Dette melder NSF , som også kan fortelle at begge er erfarne deltakere i Laser-klassen, som del av Landslaget. Tiril Bue deltok allerede i OL i Rio i fjor, uten at det ble noen medalje, med det kan kanskje endre seg om tre år.

De har bestemt seg for å bytte klasse, over fra Laser til Nacra 17, og fortsetter å trene med denne frem mot konkurransen. Nacra 17 er en noe spesiell klasse, siden båten har foiler. Det vil si at den løftes ut av vannet, slik at skrogene og roret løftes ut av vannet. Dette er siste skrik innen seilsporten, og gir de to fremtidige deltakerne en stor glede.

Den første testen av treningen vil komme under EM i Kiel i sommer. Det skal trenes mye frem til den tid, slik at dette nye mannskapet også skal klare å markere seg positivt, allerede der. Deretter følger VM i 2018, på et tidspunkt som virkelig vil vise om samarbeidet kaster frukter, og belønner de to med en medalje.