Seiling – en miljøvennlig sport

Siden en seilbåt først og fremst drives ved hjelp av vindkraft, blir dette fartøyet sett på som miljøvennlig. Det vanligste er å seile med en klassisk seilbåt, men det finnes også andre fartøyer som benytter seg av vind for å bevege seg fremover. Det kan være både fartøy med hjul, skøyter eller brett. Seiling har lange tradisjoner i Norge, takket være de gode sjø- og vindforholdene på Norskekysten.

Snobbesport eller familieaktivitet?

Seiling er en miljøvennlig aktivitet som passer for alle aldre. Noen anser seilsporten som en del av det å dra på tur og leke seg på bølgene sammen med hele familien. Samtidig blir seiling også sett på som en snobbesport, kanskje siden det er vanlig at kjendiser og andre rikinger koser seg i seilbåten sin om sommeren. Men, husk at seiling også er en idrettsgren i de Olympiske sommerleker. Uansett hva man gjør ute på havet, så er det viktig å ha nok strøm i seilbåten. Dette kan løses ved å plassere en generator ombord.

Antrekket ombord på båten

Mange nye seilere lurer kanskje på hva slags klær man bør bruke ute på havet. Da kan vi med en gang foreslå den klassiske allværsjakken. Den beskytter både mot vann og vind, noe du helt sikkert vil møte på i løpet av turen. Seiling er ikke bare sol og avslapning, men også hardt arbeid i møte med naturkreftene. reebok sko kan være et godt valg av fottøy, da skoene bør være praktiske og sklisikre, slik at du ikke faller over bord.