Seiling med stil

Er du en seilbåteier eller gjerne vil bli det? Seiling er en vidunderlig måte å reise på, og en herlig måte å være ute i frisk luft og nært naturen. Det blir stadig vanligere å leie seilbåter, og det er ikke så vanskelig som du skulle tro.

Hvis du er helt fersk i seiling, bør du selvfølgelig seile med noen som har erfaring. Da kan du lære underveis, og dette er i seg selv en morsom aktivitet. Du lærer å kjenne havet, vinden og naturen. På en seilbåt lærer du å flyte med naturen og dens svingninger, og det er en beroligende aktivitet, samtidig som du bruker intellektet, noe som gjør det til et flott feriealternativ for de som synes at det å ligge på stranda eller gå på bar blir veldig kjedelig i lengden. I Oslofjorden og langs kysten av Sørlandet har det i de senere år dukket opp flere klubber for seilentusiaster.

Du kan finne grupper og interesseorganisasjoner som passer deg, for noen er sentrert rundt nybegynnere, andre erfarne og noen er for profesjonelle. Det er alltid positivt å delta i en gruppe med andre likesinnede som deler dine interesser, for det er den raskeste måten å lære på. Ikke bare kan du lære mye om selve seilingen og vedlikehold av båten, men du får høre spennende historier om seilturer som kan gi gode idéer til senere ferier og turer.

Uansett hva du bruker seilbåten til, må du ha riktig utstyr. Det er utenkelig for en seiler å dra ut på havet uten skikkelige solbriller. Du kan skade øynene selv om du ikke merker at uv-stråler og lys blir mer enn doblet på vannet, selv på en overskyet dag. Solbriller med både rammer og glass av høy kvalitet kan du finne hos gents, i tillegg til annet tilbehør som er nyttig når du seiler. Her finner du også sko med stødige såler, noe som er alfa og omega når du skal navigere og gjøre raske bevegelser på et vått dekk.

Seiling kan være hva enn du vil at det skal være. Det kan være en lang tur ut på det åpne hav for å kjenne på naturkreftene, og det kan være en kort dagstur ut i fjorden. Du kan bruke seilbåten til fiske hvis det er det du foretrekker, og du kan bruke det til å lage spesielle og ekstra spennende middager og fester med dine venner. Det er nesten ingenting som slår en invitasjon til en middag ute på en seilbåt i kveldssol om sommeren. For en romantisk date er dette perfekt, og for et lite selskap med fire-fem gode venner kan det bli en gøy kveld. På en seilbåt kan du invitere til middag med overnatting, og morgenbad neste dag.